De naam slaat de spijker op z’n kop: dit aparte cafégedeelte ligt dwars tussen Café Dwaesj en de Koffiehouk en is uniek wat betreft sfeer en intimiteit.

Met een kleine groep (vanaf 15 personen) is het al gezellig; maximaal worden 40 mensen toegelaten.

Zonodig wordt de capaciteit vergroot door aangrenzende Koffiehouk te openen.
De Dwaesjligker heeft een aparte in- en uitgang en beschikt over eigen toiletruimten.

De huurder bepaalt vanzelfsprekend welke drankjes geschonken mogen worden. Catering kan geregeld worden via de huiscateraar.

Café Dwaesj zorgt desgewenst voor muziek via cd of muziekcomputer maar de huurder mag ook zelf muziek verzorgen (via USB, cd, laptop of eventueel DJ).

Dit zaaltje bevindt zich boven De Dwaesjligker en heeft een capaciteit van 24 zitplaatsen: prima stevige stoelen rondom dito (twee stuks) eikenhouten tafels.

Bij uitstek geschikt voor een korte of iets minder korte vergadering.

Ook in de Gelagkamer is internetaansluiting aanwezig!

Tijdens een vergadering blijft de ruimte eronder, De Dwaesjligker, ongebruikt. Zodoende wordt geluidsoverlast in welke vorm dan ook voorkomen.

De Koffiehouk is een ruimte geschikt voor vergaderingen, koffietafels, repetities en biedt plaats aan maximaal 40 personen.

Eveneens kan deze zaal gebruikt worden, veelal in combinatie met De Dwaesjligker; als feestzaal.

In combinatie met De Dwaesjligker bedraagt de capaciteit 80 personen. Uiteraard zijn voldoende tafels, ronde klaptafels met krukken en stoelen aanwezig.

De Koffiehouk beschikt over twee geluidsboxen die aangesloten zijn op een muziekinstallatie; internetaansluiting is aanwezig.

Inrichting en versiering gebeuren zoals de huurder wenst (mits binnen wettelijke regels, normen en waarden).

Catering kan geregeld worden via de huiscateraar.