Op een steenworp afstand van het station ligt Café Dwaesj, welke naam in het Sittards dialect onder meer verwijst naar de straat waarin het gevestigd is. Een onafhankelijke jury koos in 2006 deze naam uit de vele inzendingen van voornamelijk stamgasten.

Overdag zijn in dit typisch Sittards praatcafé discussies over lokale- en regionale gebeurtenissen onderwerp van gesprek terwijl in de avonduren muziek een belangrijke positie inneemt.

Rustieke zaaltjes om te vergaderen of feest te vieren dragen bij aan de compleetheid van dit verenigingslokaal waar het nieuws van morgen vandaag al besproken wordt…

De grote en robuuste bar nodigt uit aansluiting te zoeken bij andere gasten. De gastvrije familie Ingendael-Happel serveert haar gasten graag een van de mooie bieren van Brand (onder meer Brand Weizen), Kriek, Westmalle van de tap of een Grimbergen.

In de zomermaanden is het sfeervolle terras een mooi alternatief. Ria en René Ingendael zien er naar uit u gastvrij te mogen onthalen op deze sinds 1882 bestaande locatie.

Het café ligt in het stationskwartier; in een hoek van 60 graden ten opzichte van het spoor. De icoontjes spreken boekdelen: hier kun je terecht voor een glas bier en een kop koffie, maar bovenal kom je hier naar toe voor de gezelligheid.

Het icoontje van de lach staat dus centraal.

biertje smiley koffiekop